måndag 5 december 2011

Saffransbröd



Saffransbröd!
1 pkt jäst
5dl. vatten
½ dl. matolja
1msk. salt
1pkt saffran
14 dl. v.mjöl

1. smula sönder jästen i bunken
2. Häll i 5 dl finger varmt vatten
3. Blanda i ½ dl. matolja 
4. Häll i en msk. salt
5. Rör om så jästen smälter
6. Mortla saffran i lite socker.
7. Häll i saffran i degen
8. Häll i 8 dl. v.mjöl och rör ordentligt
9. Slå i 6 dl. v.mjöl och rör
10. Gör två bröd och låt jäsa ca 30 minuter
11. Ugnen i 250 grader ca 20 minuter

Lycka till!
Kram
Hanna




15 kommentarer:

  1. Tror inte att jag har ätit saffran i matbröd...spännande! Det ser gott ut.
    Nu känner man att man vill fixa och göra något lite, varje dag, inför julen.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  2. Mmm...det ser gott ut!
    Trevlig kväll! /Bea

    SvaraRadera
  3. Saffran är så gott o jag tror vi är många som varit i bakartagen i dag ;) ha en go kväll.Kramiz Jessica

    SvaraRadera
  4. vilket bra bröd att ha till tex fisksoppa...kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Ser ju gott ut =)

    Ha en fin morgondag..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Mmmm...jag älskar saffran.
    Hoppas de blev goda.

    SvaraRadera
  7. Bröd med saffran alltså?! Hmm, har jag aldrig provat. Vad har du för förslag till pålägg på det? Låter lite spännande.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Saffranbröd, det låter spännande, tack för receptet. Måste baka detta till helgen, det ser jättegott ut. Kram Paula

    SvaraRadera
  9. Åhh vad smarrigt!
    Ha det
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  10. Åhh vad smarrigt!
    Ha det
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  11. Känner doften ända hit! Vi bakade också i helg, men mer traditionella frallor blev det här :).

    Varm kram

    SvaraRadera
  12. Saffran är ju så gott... tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  13. Så spännande med saffran i bröd, måste testa!!! Tack för recept!

    Gullig make du har som överaskade med att göra så fint där i rummet!!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Va härligt med saffransbak och i matbröd. Intressant. Måste kanske prova, tack för tips!
    Ha en bra kväll!
    Carin

    SvaraRadera
  15. hm..det här måste var anågot för mig ...galen i saffran.....Tack för tipset!


    Hej från Göteborg.
    Pernilla

    SvaraRadera