måndag 5 december 2011

Saffransbröd



Saffransbröd!
1 pkt jäst
5dl. vatten
½ dl. matolja
1msk. salt
1pkt saffran
14 dl. v.mjöl

1. smula sönder jästen i bunken
2. Häll i 5 dl finger varmt vatten
3. Blanda i ½ dl. matolja 
4. Häll i en msk. salt
5. Rör om så jästen smälter
6. Mortla saffran i lite socker.
7. Häll i saffran i degen
8. Häll i 8 dl. v.mjöl och rör ordentligt
9. Slå i 6 dl. v.mjöl och rör
10. Gör två bröd och låt jäsa ca 30 minuter
11. Ugnen i 250 grader ca 20 minuter

Lycka till!
Kram
Hanna




15 kommentarer:

annika sa...

Tror inte att jag har ätit saffran i matbröd...spännande! Det ser gott ut.
Nu känner man att man vill fixa och göra något lite, varje dag, inför julen.

Kram
annika

Bea sa...

Mmm...det ser gott ut!
Trevlig kväll! /Bea

Änglarum sa...

Saffran är så gott o jag tror vi är många som varit i bakartagen i dag ;) ha en go kväll.Kramiz Jessica

Mys och hemtrevnad sa...

vilket bra bröd att ha till tex fisksoppa...kramis semlan

Photo by Maria sa...

Ser ju gott ut =)

Ha en fin morgondag..

Kram Mia

Skaparglädje sa...

Mmmm...jag älskar saffran.
Hoppas de blev goda.

Fröken Tindra sa...

Bröd med saffran alltså?! Hmm, har jag aldrig provat. Vad har du för förslag till pålägg på det? Låter lite spännande.
Kram!

LOPPISLIV sa...

Saffranbröd, det låter spännande, tack för receptet. Måste baka detta till helgen, det ser jättegott ut. Kram Paula

Fågel Blå sa...

Åhh vad smarrigt!
Ha det
Kramar Kathrine

Fågel Blå sa...

Åhh vad smarrigt!
Ha det
Kramar Kathrine

Dubbelörn sa...

Känner doften ända hit! Vi bakade också i helg, men mer traditionella frallor blev det här :).

Varm kram

Victoria - Foto sa...

Saffran är ju så gott... tack för receptet! :)

millandante sa...

Så spännande med saffran i bröd, måste testa!!! Tack för recept!

Gullig make du har som överaskade med att göra så fint där i rummet!!

Kram

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Va härligt med saffransbak och i matbröd. Intressant. Måste kanske prova, tack för tips!
Ha en bra kväll!
Carin

PERNILLA sa...

hm..det här måste var anågot för mig ...galen i saffran.....Tack för tipset!


Hej från Göteborg.
Pernilla