Saffransbröd!
1 pkt jäst
5dl. vatten
½ dl. matolja
1msk. salt
1pkt saffran
14 dl. v.mjöl
1. smula sönder jästen i bunken
2. Häll i 5 dl finger varmt vatten
3. Blanda i ½ dl. matolja
4. Häll i en msk. salt
5. Rör om så jästen smälter
6. Mortla saffran i lite socker.
7. Häll i saffran i degen
8. Häll i 8 dl. v.mjöl och rör ordentligt
9. Slå i 6 dl. v.mjöl och rör
10. Gör två bröd och låt jäsa ca 30 minuter
11. Ugnen i 250 grader ca 20 minuter
Lycka till!
Kram
Hanna
15 kommentarer:
Tror inte att jag har ätit saffran i matbröd...spännande! Det ser gott ut.
Nu känner man att man vill fixa och göra något lite, varje dag, inför julen.
Kram
annika
Mmm...det ser gott ut!
Trevlig kväll! /Bea
Saffran är så gott o jag tror vi är många som varit i bakartagen i dag ;) ha en go kväll.Kramiz Jessica
vilket bra bröd att ha till tex fisksoppa...kramis semlan
Ser ju gott ut =)
Ha en fin morgondag..
Kram Mia
Mmmm...jag älskar saffran.
Hoppas de blev goda.
Bröd med saffran alltså?! Hmm, har jag aldrig provat. Vad har du för förslag till pålägg på det? Låter lite spännande.
Kram!
Saffranbröd, det låter spännande, tack för receptet. Måste baka detta till helgen, det ser jättegott ut. Kram Paula
Åhh vad smarrigt!
Ha det
Kramar Kathrine
Åhh vad smarrigt!
Ha det
Kramar Kathrine
Känner doften ända hit! Vi bakade också i helg, men mer traditionella frallor blev det här :).
Varm kram
Saffran är ju så gott... tack för receptet! :)
Så spännande med saffran i bröd, måste testa!!! Tack för recept!
Gullig make du har som överaskade med att göra så fint där i rummet!!
Kram
Va härligt med saffransbak och i matbröd. Intressant. Måste kanske prova, tack för tips!
Ha en bra kväll!
Carin
hm..det här måste var anågot för mig ...galen i saffran.....Tack för tipset!
Hej från Göteborg.
Pernilla
Skicka en kommentar