lördag 9 juni 2018

Vara förälder!

Finns inget som gör än så glad som när man märker att ens barn mår bra. Sonen som tog studenten igår och det märktes att han gillade det, han tog till och med lite plats, som sig bör på sitt eget studentfirande. På kvällen var han iväg på fest med klasskamrater och andra vänner. Jobbat idag och blir extra jobb imorgon.
Nu sitter han och några kompisar från högstadietiden i vår trädgård och njuter av den underbara sommarkvällen, dricker te och pratar. Dessa underbara ungdomar, blir så glad. Man vill verkligen inte störa utan njuter bara av varje sekund. För mig har det alltid varit viktigt att barnens vänner är deras vänner, jag har egna. Sedan klart viktigt att man vet något om dem, så allt är okej och kanske ännu viktigare när de är tonåringar.
Men jag tycker det är så viktigt och har alltid tyckt även när de var små att inte blanda mig i deras relationer med vänner, om det inte skulle krävas av någon anledning, men inte bara för att. Samtidigt som man förstås skall vara en närvarande förälder. En balansgång det där.
Ha en fin kväll!

Inga kommentarer: