lördag 21 mars 2020

Varför

Varför kommer de inga inlägg här kanske ni undrar, det har snart gått en månad, jag vet. Jag har tyvärr inget bra svar på den frågan.
Dagen idag har jag i alla fall startat med en promenad, på drygt 6km, sedan blev det te och en apelsin i uterummet där jag fortfarande sitter kvar och skriver. 
Flickorna har pluggat hemifrån i veckan eftersom gymnasiet har stängt. de sitter med varsin dator och är de inte inloggade i tid blir det frånvaro. Nu har den mellersta dottern varit hos pojkvännen i veckan så hon har pluggat därifrån, men på yngsta dottern som är hemma har jag riktigt sett hur stressad hon blir över att allt skall fungera och att vara inne i tid. Det där med lunch är ett annat kapitel, i skolan går de bara till matsalen, här hemma skall de hinna både fixa något, plocka fram äta och helst plocka undan innan det är dags att logga in igen, men de har klarat första tiden bra.
I veckan har både jag och maken jobbat som vanligt, tycker det känns bra att något i alla fall är som vanligt. Förstår om skolorna stänger längre fram, men jag är glad så länge experterna säger att vi kan ha öppet. Jag förlitar mig på dem. I dessa tider är det så mycket tro och tyckande.

Maken är hos mina föräldrar som vanligt och fixar, han hade handlat en matkasse med varor som de behövde och som han ställer på trappan, sedan går han ut i stugan och renoverar. De träffas inte på hela tiden, kanske kan de ses ute lite nu när vädret är så underbart.
Jag har i veckan köpt och planterat i mina balkonglådor och amplar. Trädgårdslandet på framsidan har också blivit rensat, men så otroligt mycket kvar, men än är det ingen brådska.
Idag skall jag hämta mellersta dottern hos pojkvännen så skall vi iväg och handla pallkragar, hon har storslagna planer och hon brukar vara bra på att fixa och genomföra, så det blir säkert toppen.

Förra helgen grillade hon och pojkvännen korv här hemma, eller pojkvännen tränade mest tillsammans med den yngre dottern på uteplatsen, jag satt en bit därifrån och kunde inte låta bli att känna mig så lycklig över dessa fantastiska, fina glada ungdomar. Jag har verkligen tur.
Ha nu en fantastisk dag!


Inga kommentarer: