söndag 12 februari 2012

Familjen annorlunda!

Hej igen!
Familjen annorlunda är ett program vi ofta brukar titta på här hemma och som uppskattas mycket av alla familjemedlemmar.
Det jag tycker är lite tråkigt bara är att det alltid skall framhållas som om det är så stökigt på saker i dessa familjer. Vi är inte så många som i dessa program, men fem barn och har här sällan stökigt jag har många vänner och bekanta som har kanske har två eller tre barn som har det mycket rörigare än vad vi brukar ha. Det är ju upp till vara och än vad man trivs med och jag tror inte det har med antalet barn att göra. Framförallt skall det alltid filmas från stökiga tvättstugor med många korgar och tvätt över allt och så är det i stort sett aldrig här. Det är klart att jag inte alltid hinner med, precis som alla andra och det är klart att jag förstår att det måste se ut så för vad skall man annars göra TV på för det är ju vad folk förväntar sig.
Men själv försöker jag ligga steget före försöker att hålla tvätten borta hela tiden, inga högar som blir liggandes, jag dukar bordet på kvällarna så jag inte behöver göra frukostbordet på morgonen, försöker plocka bort alla saker direkt. Förstås lyckas jag inte alltid, men jag gör så gott jag kan.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

14 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

hej Hanna! Ja det tänker jag på me..Varför är allt såå rörigt!! Men säkert för att det ska visas i tv,precis som att så ska det va när man har många barn! Vi var 6 syskon hemma,men mamma hade bra ordning o vi fick lära oss det me! Kramis Gunilla

Nyanser av vitt sa...

Vi har bara ett barn och kan stöka till ordentligt så det beror helt klart på det du säger.
Ha det så bra
Kram Agneta

Elzie sa...

Låter som du har det bra planerat. Nej, det är väl det som är "tv", man ska tro att bara för att man har många barn så hinner man inte med sitt hem. Tror inte alls det är så. Jag hade visserligen bara två barn, men nog kunde det vara stökigt ibland hemma hos oss också. Speciellt när dom var så små så dom hade alla sina leksaker på nedervåningen. Men jag förstår hur du tänker.
Hoppas du har en fin kväll och tack för dina besök. Dom är uppskattade även om jag är väldigt dålig på att återgälda dom.
Kram Elzie

Guttemamma sa...

Enig med deg!! Ikke sett det programmet,høres litt artig ut:-)
Klem♥

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Jag är en riktig stökmaja men jag gillar att ha ordning :O. Jag har inte sett programmet. Det är så kul att du kikar in hos mig. Jag är lite dålig på att lämna avtryck själv även om jag tassar omkring här. Jag hoppas få svar på mina prover snart för jag blir tokig snart av att vara så här trött. Min ordning och reda får stryka på foten just nu för jag orkar helt enkelt inte plocka för tillfället :) men det hinns nog med nån annan gång.
Må så gott
Kram Marie

Tillsammans Hemma sa...

Kanske är lite som att sköta ett företag. Det fungerar lite olika och vi har olika förmåga att orgagnisera.???
Sen är det ju Tv - dom vinklar ju lite hur som helst ibland?

Jag tror i alla fall att barn mår bra av ordning och reda. Det skapar mindre kaos i deras värld och det blir mindre stressigt för dem.

Ha det så bra från Loo.

annika sa...

Klart att de vill ha lite drama med i programmen. Tror nog att man kan ha stökigt även om man inte är så många.
Vi har också åkt skridskor på sjön i dag. Ljuvligt!
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tror man blir bra på och planera med flera barn som ni har, bra inlägg du skrivit.
Kramar
AnnaMaria

Skaparglädje sa...

Jag håller med förra kommentaren. MAn får planera och alla i familjen får lära sig att hjälpas åt. Plockar man och försöker hålla undan varje dag så blir det inte så stökigt.
Kram!

Fågel Blå sa...

Hej Hanna!
Låter som deu har full koll! ÖnskaR dej en fin ny vecka
Kramar Kathrine

Hannis sa...

Det är trist att det filmas på det sättet. Jag bor ju i ett enmanshushåll men här skulle man kunna tro att det ibland bor tjugo i sånt fall=))

Kram Hannis

Monica sa...

Jag tycker inte att det är så rörigt hos familjerna! Jag är förvånad över vilket tåla mod föräldrarna har, för allting måste ju ta mycket längre tid och över vilken fin sammanhållning det är i familjerna! Beundransvärt!
Kram, Monica

Carinale sa...

Hej hej
Håller fullständigt med du - inte tusan behöver man ha så himlars rörigt hemma för att man är fler.
Var dagmamma under en period och tror att det var som mest städat hemma under just den perioden.

Tror att det där beror på hur man är som människa.

Fröken Grön sa...

Här hemma blir det stökigt fast vi bara är två...
Vi "högar" oss, brukar vi säga. Speciellt på vardagarna när man jobbar och inte orkar hålla efter. Men det är inte hela världen!

Må så gott!
/Anna-Karin