torsdag 11 december 2014

Sy

Sy är mitt absolut största intresse och har alltid varit. När jag var 5 år satt jag i min fasters knä när hon sydde en klänning till mig på symaskinen, troligen hjälpte jag väl inte till så mycket som jag själv tror. När jag var 10 år sydde jag mina första byxor och sedan har det bara rullat på.
Det största och svåraste jag sytt är min egen brudklänning.
Sedan tycker jag inte att jag är så duktig som jag hade önskat. Om jag hade varit ännu bättre hade jag gärna sytt och hjälpt andra, men jag känner att jag inte är tillräckligt bra.
Men bara att få titta på alla underbara tyger som finns och att försöka skapa något av dem gör mig så lycklig.

6 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Ja, det håller jag med dig om att titta på härliga tyger och göra något av dem är en lycka. När barnen var små sydda jag allt till dem och till mig, det var så roligt. Nu blir det inte så ofta men så småningom vill jag ha mina tider vid symaskinen igen. Jag tror säkert att du är så duktig så du kan hjälpa andra.
Kram Eva

Änglarum sa...

Hej fina Hanna ♥ tänk vilken ynnest att kunna sy som du gör! jag önskar jag hade tålamod och talang..gick på en sykväll när Emil var liten o sydde ett par shorts o en liten tröja med ficka o dragkedja,Minns att vi satt till kl 24 det skulle varit slut långt tidigare men hon stannade kvar,jag o min vän var nog hopplösa elever.Det kan jag skratta gott åt nu..Tror inte hon glömde oss :)))Trevlig helg♥ kram Jessica

Gunillasljusglimtar sa...

Ja men visst är det kul att sy även om jag inte syr så mycket just nu! Började tiidigt att sy.Mormor sydde massor så det kom väl efter henne.Hon gjorde fina lapptäcken som hon sålde till folk från hela Sverige o utlandet också! DIT kom aldrig jag! Kram Hanna ♥ Gunilla

Jenny sa...

Hej Hanna!
Imponerande att sy sin egen brudklänning tycker jag!!

Själv är jag jättedålig på att sy, men har en svärmor som är gammal sömmerska. Hon har fått hjälpa mig med en hel del grejer:)

Kram Jenny

Annika Christensen sa...

Tänk att kunna sy så fint.Jag är inte bra på att sy men jag önskade att jag kunde. Jag sydde min konfirmationsklänning själv och fröken frågade om jag skulle ha den på mig. Sedan dess har jag inte sytt.
Men jag hade klänningen på mig.
Allt gott
Annika

Mittgodastefinaste sa...

Jag vet inte om jag har tackat för vinsten, nu när jag fått den! Om inte så TACK! Precis mina blå toner!

Kram Jenny