måndag 1 januari 2018

2017

2017, ett bra år för mig. Ett år som rullat på och som det egentligen inte hänt så mycket. Det började med att äldsta dottern blev färdig tandsköterska och fick jobb i Växjö. Där jobbar hon fortfarande. Vår fantastiska äldsta dotter.
På februarilovet gjorde vi en resa till London, men då var inte äldsta dottern med, så vi var bara fem. Vilket har blivit det vanligaste här nu, känns så tomt. Tyvärr bävar jag för att vi snart bara är fyra som följer med på resor.
Under våren och sommaren fixade vi och grejade mycket i trädgården.


Några veckor av sommarsemestern tillbringade vi med fina vänner i Korea och Hong Kong. Galet spännande, men vi besökte även nordkoreanska gränsen.
Även en liten tur med övernattning i båten fick det bli.
 

Senare under sommarlovet gjorde jag något jag aldrig tror jag gjort tidigare som vuxen och inte tänkt att göra heller. Jag och en väninna reste ensamma till Mallorca. Vi hade så varmt att jag sov på balkongen. Men så roligt med mycket bad, vandring och långa cykelturer, vi gillar aktivitet.
 Efter den resan kunde vi båda starta höstterminen med nya krafter.

Mellersta dottern började gymnasiet, spännande och nytt. Vi var alla lite oroliga och fundersamma över hur det skulle bli. Hennes grundskoletid har ju varit från och till om man säger så, men de sista 11/2 åren bytte hon skola och blev som en annan människa och fick ett helt nytt liv, med underbara människor i sin närhet.
Men gymnasiet har blivit precis så bra som vi bara hade vågat hoppats. Hon läser barn och fritidsprogrammet och två eftermiddagar i veckan har hon jobbat på fritids på sin gamla skola. Hon jobbade även hela höstlovet och har redan blivit tillfrågade om både, februari, påsk och sommarlovet. Älskade du. Du har fått kämpa, men så bra allt blivit. En tjej full av fart och aktivitet. Volleyboll flera kvällar i veckan i Falkenberg, fina vänner på fredag i pingstkyrkan, skateboard med andra tjejer och killar, listan kan göras hur lång som helst. Vi ser dig nästa aldrig bara när vi kör dig på olika aktiviteter.
Hösten rullade på och jag jobbade mer i förskoleklassen än jag gjort tidigare, då vår skola blivit en f-5 skola i stället för f-9. Men att jag skulle sakna att arbeta med alla fantastiska högstadie elever så mycket det trodde jag inte. Men jag har det super i förskoleklassen med världens absolut bästa kollega. Jag har verkligen tur att alltid få vara med och arbeta tillsammans med så fina människor. Vi får se, kanske, troligen får det bli högstadiet igen i framtiden jag har jobbat där under alla 20 år jag jobbat som lärare och har haft förmånen att få träffa på dessa kloka och fantastiska ungdomar, som lär mig så mycket om livet.
 Under hösten antog jag en annan utmaning, som jag inte heller hade tänkt. Jag började läsa matematik och skall göra ända till våren om jag orkar och klarar av det och är då färdig lärare i matematik. Det är så svårt och tuft att studera på 50%och jobba 100%, men jag skall försöka lite till för hittills har jag klarat alla moment som jag fått reda på. Även om maken tycker att det tar lite för mycket tid.
Yngsta dottern började nian och vilka utmaningar som väntar henne nästa år när det är dags gymnasiet, vet ingen ännu.
Sonen håller på med sitt körkort för fullt, jobbar på McDonalds och går sista året på natur, natur på gymnasiet. Vad han skall göra nästa år får vi se.
I skrivande stund pågår ännu en spännande aktivitet, men det får ni se mer av i januari.
Ha nu ett underbart 2018!
 

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Glädje och bekymmer för våra barn går hand i hand, men man blir så GLAD när det till slut lyckas för dem. Ett fint år har ni haft tillsammans och visst är det så att våra barn blir större och flyttar hemifrån. Fast här fylls det hela tiden på med nya ungdomar flyktingbarn.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2018!
Kram!