torsdag 5 september 2013

Arbete


Jag var bara barnet när jag beslutade mig för vad jag skulle bli som vuxen, lärare. Att det blev textillärare just, kom jag dock på senare, men att jag ville arbeta med barn bestämde jag redan i första klass. Att jag sedan slog ihop lärar jobbet med mitt stora intresse, textil fann sig ganska naturligt när jag läste en textilhantverkslinje efter gymnasiet. Florist var dock en annan tanke som till och från flög igenom mitt huvud. Ja i ungdomsåren var det förstås många olika tankar jag hade, men lärare fanns alltid kvar och idag känns det så väldigt självklart. På metrojobb kan man hitta olika lediga jobb om man nu funderar på att byta karriär. Men det är klart att ibland slår tanken mig att man kanske skulle pröva något annat, det finns ju så många olika jobb och det hade förstås varit spännande att pröva något nytt En annan tanke jag hade som ung var snickare, men det vågade jag aldrig eftersom det bara var pojkar som sökte till bygg och anläggning som det hette på den tiden.
Ha en fin eftermiddag och kväll!
Kram
Hanna

4 kommentarer:

Lilla Rummet sa...

Vilket härlig yrke du har. Ibland har man lust att prova något annat. Man kanske skulle gå in på sidan och titta.
Ha en härlig helg.
Kram Britt

Maria sa...

Det slår mig ibland att det finns så många olika yrken som man inte känner till! Att vara textillärare låter väldigt trivsamt!

Önskar dig en skön och fin kväll!
Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Det låter som ett roligt yrke du valde. Jag har gått kortare utbildningar i sömnad men det blev bara en hobby för mig. Florist funderade jag också på.

Kram Agneta

Amanda sa...

Jag valde mellan florist och frisör, tyvärr föll valet på det sistnämnda, något som jag idag inte sysslar med. Florist verkar vara ett mysigt jobb!