onsdag 19 februari 2014

Sängplatser

Utnyttja utrynmme, vi är ju många i vår familj och till och från har vi varit ännu fler boende här än vi sex i familjen eftersom vi haft placerade barn och ungdomar.
Vi bor inte i ett jätte stort hus utan i ett ganska vanligt 11/2 plans hus.  Så det gäller att utnyttja den plats som finns. Alla i vår familj har haft sin specialbyggda sängplats som maken byggt. Idag har vi dock lite större plats efter takkupan som vi byggde i våras. Så alla har egna rum.
Detta var yngsta dotterns säng på hennes rum när hon var liten. Det syns inte på bilden men det är en liten extra vrå hon har i sitt rum som går ut över trappan, idag har hon skrivbordet här.

Sonen sover på en låg säng/madrass under snedtaget,så vi kunde utnyttja all yta på hans rum maximalt.
Under en period delade de yngsta tjejerna rum på nedervånningen då hade maken byggt en loft säng där lilla syster sov uppe och under blev det som ett eget litet rum och där bodde stora syster.
 
Äldsta dotterns rum ser fortfarande ut ungefär så här, denna sängen byggde maken till mig och honom, men vi bodde ine där så länge utan äldsta dottern tog över den sängen/rummet.
 
Detta var loft sängen som de två yngsta tjejerna delade på, idag är detta mitt och makens sovrum och ingen loftsäng finns kvar.

Ha en fin dag!
Hanna


1 kommentar:

Vardag och flärd sa...

Ni är händiga och fixar så mycket bra och praktiska lösningar! Jag blir alltid lika fascinerad av dina bilder, det är alltid så snyggt och prydligt, det tror man inte att det kan vara i en stor familj.
Ha det riktigt fint!
Kram Eva