Pajdeg 100 g smör 3 1/2 dl. mjöl 2 mska kallt vatten Skär smöret i bitar. Mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Gädda tills den är gyllenbrun, ca. 20-25 minuter Kolafyllning 1 1/2 dl. vipsgrädde 1 1/2 dl. socker 1 1/2 dl. sirap 200 g. smör. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull i ca. 20-30 minuter (120 grader). Droppa lite kola i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten klar. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna. Detta recept har jag hittat på brunkullansgoda fina blogg. |
torsdag 26 april 2012
Etiketter:
kolapaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mums...sött och gott!
Kram /Bea
Vilken härlig blogg du har:) Jag tänkte följa men hittar varken twitter eller FB härinne??
Vill du ha inrednings-inspiration samt delta i en tävling kan du kolla in min blogg:)
Ha en kanonvecka
LOVE Maria på inredningsvis
Skicka en kommentar