söndag 14 juli 2013

En liten tur.

Hej kära vänner!
Vilken härlig dag vi hade igår. Vi, jag och de fyra yngsta, mor och far tog oss en tur i Bohuslän, vi började dagen med ett besök på Kungälvskexfabrik när de öppnade, en snabb fika på parkeringen, vi var ju förstås tvungna att äta en eller kanske två baddare. Vi gav oss sedan av mot Uddevalla museum. Jag har varit där några gånger tidigare, men inte barnen och de tyckte det var roligt allihop.
Eftermiddagen började vi på Göksäter utan för Varekil på Orust, det blev endel inköp både av stora och små.
Turen fortsatte sedan till Malön dit vi åkte med färja, eftersom vi har en egen liten May i familjen och min far kände den "riktiga" Maj som Ever Taube skrev om var det extra roligt. Vidare till Flatön där vi gick in hos handelsman flink och handlade lite glass.
Utanför handelsboden en liten bit ut i havet fanns det också en sten som jag inte sett tidigare där Evert Taube skrivit.
Sedan gick turen upp mot Uddevalla igen, men vi svängde ner mot Orust och Tjörn igen och körde rakt ner över båda öarna innan vi nådde fastlandet och Stenungsund.
Så det blev kväll innan vi avslutade här hemma i Halland.
kram
Hanna

4 kommentarer:

Hannis sa...

Mysig tur!
Det är härligt att åka iväg sådär.

Kram Hannis

House and Garden by Bia sa...

Tack för titten!
Vilken mysig tripp ni gjort;))
Så härligt med ett växthus...skulle jag också vilja ha, lyllo dej;))
Kram bia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken härlig utflykt ni gjort! Det är så skönt med sommaren då man kan ge sig iväg och njuta av vackra miljöer och god glass.

Ha det bäst!
Kram,
Regina

Monica sa...

Så mycket ni hann på en dag! Och mycket nostalgi i den resan!
Kram, Monica