söndag 26 september 2021

Hur går det med snickeriet och tankar kring matlådor

 Hur går det då för maken och hans snickrande av min blivande sy och vävateljé? Ja det går verkligen framåt kan man säga. Det kommer en liten bild längre ner i inlägget på hur det ser ut nu.

Först tänkte jag skriva om lite annat som jag funderat på. Vi har varit mycket i USA och har själva ägt ett boende där, så vi har varit där mycket och under ganska långa perioder och då i Florida. Vi började nog åka dit runt 2007-2008 skulle jag tro, kanske tidigare. Redan då var det så i USA att om man gick på restaurang och inte orkade äta upp sin mat var det en självklarhet att man skulle ta den i en doggybag, för att äta senare, jag blev till och med mer eller mindre utskälld en gång när jag sa att jag inte hade möjlighet att ta med mig maten (vi skulle åka till Sverige dagen efter).

 Jag upplevde det som mycket ovanligt här hemma i Sverige de första åren efter att vi hade börjat vårt resande till Florida. Det kändes som om man gjorde så fel om man frågade på en svensk restaurang om man fick/köpa en liten låda att ta med maten hem, vilket för mig kändes så galet. Skall vi verkligen slänga mat och vilket miljö slöseri. Tiderna har förändrats och i dag vill jag tro att många, många frågar efter en liten låda för att kunna ta med sig maten hem, att slänga mat känns inte alls bra för mig. 

Så tänker jag ett steg till dessa små lådor tillverkas ju av papper som också påverkar miljön, jag förstår om några av de som har restauranger kanske inte vill dela ut dem gratis, men då kan man förstås ta lite betalt för dem, jag tror många skulle vara nöjda med det. Min dotter som var på restaurang i går och inte orkade äta upp maten frågade efter en låda ( de är ju mer eller mindre uppväxta med det från alla våra resor till USA) och fick ett nej till svar. Till saken hör att hon var där och åt för ett år sedan och då hade det gått bra med en låda. Hon och jag skojade vidare på detta tema när vi i dag talades vid i telefon och sa, men varför tar de inte bara betalt för lådan, eller kanske man ta med sig sin egen matlåda och lägga maten i, det skulle förstås vara det mest miljövänliga av dem alla, men samtidigt lite lustigt kanske. Men inte kan vi springa runt med egna matlådor så fort vi skall gå på restaurang det förstår jag också, men samtidigt gillar jag inte slöseriet med att slänga mat. Det måste finnas någon väg som fungerar för alla tycker jag. 

Jag tror att man tidigare sågs som snål om man ville ta med sig det man inte orkade äta upp hem, men den tiden känns som om den är över för många år sedan i dag vet de allra flesta på vilket sätt slöseri påverkar miljön och jag tycker det är ofta när man är ute som någon frågar efter en liten låda efter att det ätit. Jag tycker det är smart att göra det. 

En liten bild på makens snickeri projekt och min blivande sy och vävateljé


Ha nu en fin kväll!


Inga kommentarer: