onsdag 8 maj 2019

Snoddas

175 grader i ca 15 minuter
150 gram margarin
2 ägg
2 tsk v.socker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl v.mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kakao
2 tsk v.socker
3 1/2 dl florsocker

Garnering:
Strösel

Smältmatfettet och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 gånger 40 cm
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter
Låt kakan svalna. Smält under tiden matfett till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på strössel. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Ha en toppenkväll!


Inga kommentarer: