torsdag 31 december 2020

Nyår

 Ännu ett år har gott, ett särskilt år som vi kommer att minnas. Året då "allt" var inställt. Inget studentfirande, inga vanliga middagar med vänner, inga släktmiddagar i julhelgerna mm. Ett jobbigt och krångligt år, men samtidigt är det ett år av livet och jag vägrar att se det som bara jobbigt. Jag har blivit duktigare på att använda digitala hjälpmedel, man kan se en positiv miljöpåverkan, min upplevelse är att människor är mer omhändertagande av varandra, något jag tror och vill skall fortsätta av hela mitt hjärta.

Det här året staratade med att mellersta dottern fyllde 19 år i början av januari, hon och hennes pojkvän firade den dagen i London. Det var innan vi hade hört ett ord om pandemi. Påskafton firade vi här hemma och facetimade med mamma och pappa, fungerade bra. Då visste vi inte att detta skulle hålla på så länge. I april fyllde maken och och dottern år, något större firande blev det inte, dottern fick vi inte ens möjlighet att träffa. Så var det då förberedelse inför student för mellersta dottern och hon pendlade mellan hopp och förtvivlan hela våren. En liten fest utomhus i trädgården blev det jag hade placerat små bord runt om i trädgården, plus ett partytält. Det blev lyckat trots allt, men tråkigt utan mor och far föräldrar förstås.

Sommaren kom och gick det kändes lite enklare då, man kunde träffas ute, precis som man gör på sommaren och då tänkte jag egentligen inte så mycket på detta med pandemi. Klart vi fortsatte att handla för mamma och pappa och gick inte i affärer, men sommaren erbjuder så mycket annat och de flesta aktiviteter är utomhus.

Hösten kom och jag fortsatt med mitt badande. November var målet att ha badat och det gjorde jag minst en gång i veckan, ibland flera. Även december har bjudit på bad flera gånger, vilken tur. Det var länge 14 grader i vattnet och inte alls svårt att bada, nu är det dock bara 4, men har man väl kommit i gång är det bara att fortsätta. Tror inte det finns något som skapar mer energi än att bada.

På jobbet har jag fortsatt jobba med alla fantastiska kollegor och med samma jag jobbat med de senaste sex åren, vilken lycka. Sedan hade jag också turen att få en fantastisk kollega i slöjden som har träslöjd, så trevligt vi haft den här terminen. Jag har sådan tur.

makens rosbuske som han fick av mina föräldrar för några år sedan gjorde oss inte besviken i är heller, blommar lika fint som alltid.
Äldsta dottern var hemma i sex veckor och oj vilken fart det blev. Här städades högt och lågt.  Underbart att få ha henne hemma så länge.

oj, oj så mycket fika det blivit utomhus i år
Många bad och vi fortsätter väl på samma linje.
Sy kan man alltid göra och oj vad det har sytts, men framförallt har jag stickat. Maken undrar "hur många tröjor man egentligen kan behöva".
jag älskar att promenera och i år när det även varit ett sätt att umgås har det blivit ännu mer, så här har promenerats.
Växthuset brydde sig inte om att det var pandemi och har bjudit på sin vanliga grönska och fantastiska grönsaker.
Att plocka blommor är som ni också vet en av mina favorit sysselsättningar och så länge man kunde plocka blommor denna höst, otroligt.
Ännu en klänning blev det, jag är ju en klänningsmänniska. 
Tröja med pingvinärm, enklaste modellen fick jag till denna höst också.
Mellersta dottern som älskar att laga mat, började även odla lite mer "ordentligt" i år. Det var allt från purjolök, till rödbetor. På bilden lite av hennes rödlök. Så vi fick verkligen mat från grunden denna sommar och höst. Det var dagar med mat helt från trädgården, potatissoppa, rödbetssoppa. Denna tjejen, jag säger då det. Finns ingen som henne. Hon sprider glädje med alla sin glada upptåg och all den mat vi blir bjuden på det är få förunnat.
Tomater och gurka hade vi också i mängder, även om gurkorna var sena i starten i år.
Fiskgryta med saffran
Blommor, blomma, blommor, finns det något som gör än mer glad än en stor bukett meds ängsblommor. Glädjen när man går och plockar ihop den och sedan att få se den varje dag, bättre blir det inte.
Potatis förstås. Det blev det mycket av i år

Njut nu av de sista timmarna 2020 och ha ett fantastiskt 2021


"Det är coolt att vara snäll", Mats Melin glada Hudik-teatern

 
Inga kommentarer: